28 Rebus Puzzles That Are Almost Impossible to Solve (2024)

RD.COM Knowledge Brain Games

28 Rebus Puzzles That Are Almost Impossible to Solve (1)

ByMorgan Cutolo

Updated: Apr. 11, 2024

    You're going to need a little patience and a good eye to solve these tricky rebus puzzles

    28 Rebus Puzzles That Are Almost Impossible to Solve (2)

    Catherine Falls Commercial/Getty Images

    Test your smarts with these rebus puzzles

    Rebus puzzles, also known as word picture puzzles or picture riddles, use a combination of images and words to convey a phrase or message, typically a common idiom or expression. Just like challenging riddles, thesevisual puzzles can be pretty tricky. To help you solve these tough brainteasers, make sure to look at word placement, size, color and quantity. Take your time—and don’t give up!

    28 Rebus Puzzles That Are Almost Impossible to Solve (3)

    RD.COM

    1. Hint: If you solve this rebus puzzle, it might mean you’re lucky.

    Answer:One in a million

    28 Rebus Puzzles That Are Almost Impossible to Solve (4)

    RD.COM

    2. Hint: Give this rebus puzzle a whirl.

    Answer: Scrambled eggs

    Speaking of eggs—try to solve this viral egg riddle.

    28 Rebus Puzzles That Are Almost Impossible to Solve (5)

    RD.COM

    3. It’s time to solve this tricky puzzle.

    Answer: Happy hour

    28 Rebus Puzzles That Are Almost Impossible to Solve (6)

    RD.COM

    4. Is solving this puzzle too tall an ask?

    Answer:Eiffel Tower

    28 Rebus Puzzles That Are Almost Impossible to Solve (7)

    RD.COM

    5. Uh-oh, this is something nobody wants to hear …

    Answer:You are in trouble

    28 Rebus Puzzles That Are Almost Impossible to Solve (9)

    RD.COM

    7. Hint: If you don’t know how to solve this puzzle, you might be at one of these.

    Answer:Crossroads

    28 Rebus Puzzles That Are Almost Impossible to Solve (10)

    RD.COM

    8. Don’t change your mind about solving this puzzle!

    Answer: But on second thought

    28 Rebus Puzzles That Are Almost Impossible to Solve (11)

    RD.COM

    9. Can you guess this one? The color is important!

    Answer: Green with envy

    If you like these rebus puzzles, you’ll also want to try solving these challenging logic puzzles.

    28 Rebus Puzzles That Are Almost Impossible to Solve (12)

    RD.COM

    10. Can you solve this puzzle? Hint: Focus on the word here.

    Answer: Split pea soup

    28 Rebus Puzzles That Are Almost Impossible to Solve (13)

    RD.COM

    11. This is one of the rebus puzzles where you need to focus on the placement—and number—of numbers.

    Answer: For once in my life

    28 Rebus Puzzles That Are Almost Impossible to Solve (14)

    RD.COM

    12. Tilt your head to solve this rebus puzzle.

    Answer: What goes up must come down

    28 Rebus Puzzles That Are Almost Impossible to Solve (15)

    RD.COM

    13. How fast can you solve this tricky rebus puzzle? Make sure to take note of the placement of the words.

    Answer: Overseas travel

    28 Rebus Puzzles That Are Almost Impossible to Solve (16)

    RD.COM

    14. You might think this rebus puzzle has something to do with wine, but think again. These rebus word puzzlescan be misleading!

    Answer: Win with ease

    28 Rebus Puzzles That Are Almost Impossible to Solve (17)

    RD.COM

    15. Hint: Think of different types of house layouts.

    Answer: Split level

    28 Rebus Puzzles That Are Almost Impossible to Solve (18)

    RD.COM

    16. The answer isn’t “try to stand.” If that’s what you thought, keep guessing.

    Answer: Try to understand

    28 Rebus Puzzles That Are Almost Impossible to Solve (19)

    RD.COM

    17. Clear your brain and think hard about this rebus puzzle. Can you solve it?

    Answer: Summer (sum R)

    28 Rebus Puzzles That Are Almost Impossible to Solve (20)

    RD.COM

    18. We’ll give you a hint to solve this rebus puzzle. What words start with “meta”?

    Answer: Metaphor

    28 Rebus Puzzles That Are Almost Impossible to Solve (21)

    RD.COM

    19. Hmm, what do those numbers mean?

    Answer: Safety in numbers

    28 Rebus Puzzles That Are Almost Impossible to Solve (22)

    RD.COM

    20. First, rearrange the letters to make a real word.

    Answer: Trail mix

    28 Rebus Puzzles That Are Almost Impossible to Solve (23)

    RD.COM

    21. We’ll throw in one of the easier rebus puzzles to give your brain a rest. (The color here matters.)

    Answer: Greenhouse

    28 Rebus Puzzles That Are Almost Impossible to Solve (24)

    RD.COM

    22. Can you figure out why the word “cover” appears four times and the word “head” appears only once?

    Answer: Head for cover

    28 Rebus Puzzles That Are Almost Impossible to Solve (25)

    RD.COM

    23. This one is tricky. What words do you see?

    Answer: Go up in smoke

    28 Rebus Puzzles That Are Almost Impossible to Solve (26)

    RD.COM

    24. This rebus puzzle represents an idiom you might use when you’re happy.

    Answer: Sitting on top of the world

    28 Rebus Puzzles That Are Almost Impossible to Solve (27)

    RD.COM

    25. Notice the shape of this rebus puzzle to help you solve it.

    Answer: Street corner

    28 Rebus Puzzles That Are Almost Impossible to Solve (28)

    RD.COM

    26. Can you decode this one?

    Answer: In between jobs

    28 Rebus Puzzles That Are Almost Impossible to Solve (29)

    RD.COM

    27. Rebus puzzles aren’t easy. If you’ve solved every one so far, that’s super impressive.

    Answer: Up for grabs

    28 Rebus Puzzles That Are Almost Impossible to Solve (30)

    RD.COM

    28. How many of these rebus puzzles did you get right? Guess this last one and finish strong.

    Answer: Forgive and forget

    Now, challenge your brain a little more by trying to answer these Mensa quiz questions—if you can solve them, you’re probably a genius.

    Why trust us

    Reader’s Digest is known for our humor and brain games, including quizzes, puzzles, riddles, word games, trivia, math, pattern and logic puzzles, guessing games, crosswords, rebus, hidden objects and spot-the-difference challenges. We’ve earned prestigious ASME awards for our entertainment content and have produced dozens of brain-teaser books, including Word Searches, Word Power, Use Your Words, Fun Puzzles and Brain Ticklers, Mind Stretchers, Ultimate Christmas Puzzles and more. Our 10 published volumes of Mind Stretchers were edited byAllen D. Bragdon, founder of The Brainwaves Center and editor of Gamesmagazine. Read more about our team, our contributors and our editorial policies.

    Originally Published: October 29, 2020

    Author

    Morgan Cutolo

    Morgan has written dozens of lifestyle articles for Reader's Digest, covering quirky facts, trivia, memes and humor. She is a former editor at Reader's Digest and Trusted Media Brands. In her free time, she likes exploring the seacoast near her home in Maine and snuggling on the couch with her corgi, Eggo, to read a good book or watch The Office.

    Read More

    28 Rebus Puzzles That Are Almost Impossible to Solve (31)

    28 Rebus Puzzles That Are Almost Impossible to Solve (2024)
    Top Articles
    Latest Posts
    Article information

    Author: Gov. Deandrea McKenzie

    Last Updated:

    Views: 5456

    Rating: 4.6 / 5 (66 voted)

    Reviews: 89% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Gov. Deandrea McKenzie

    Birthday: 2001-01-17

    Address: Suite 769 2454 Marsha Coves, Debbieton, MS 95002

    Phone: +813077629322

    Job: Real-Estate Executive

    Hobby: Archery, Metal detecting, Kitesurfing, Genealogy, Kitesurfing, Calligraphy, Roller skating

    Introduction: My name is Gov. Deandrea McKenzie, I am a spotless, clean, glamorous, sparkling, adventurous, nice, brainy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.