7 kleine hondenrassen die je in je leven wilt hebben | Purina (2024)

Table of Contents
Als je van honden houdt die hun hele leven klein blijven, dan is dit artikel echt iets voor jou. Van chihuahua's tot speelgoedpoedels, hier zijn de beste kleine hondenrassen die je moet kennen. Wat is de kleinste hond ter wereld? Charme op zakformaat: de kleinste hondenrassen die graag klein blijven 1. Chihuahua's, de kleinste van alle honden. Hoogte: 15-23 cm 2. Toy Poodles, de aanhankelijke metgezel. Hoogte: minder dan 28 cm 3. Pomerans, een van de populairste kleine hondenrassen. Hoogte: 18-30 cm 4. Shih Tzu, een schootwarmer van een hond. Hoogte: 20-28 cm 5. Yorkshire Terriers, glorieuze lokken op een van de kleinste hondenrassen. Hoogte: 18-20 cm 6. Maltezer, het aristocratisch uitziende kleine hondenras. Hoogte: 20-25 cm 7. Papillon, de charmante hond die graag klein blijft. Hoogte: 20-28 cm Andere kleine hondenrassen die uw gezondheid zullen doen smelten: Gezondheidsoverwegingen voor kleine honden Ontdek onze hondenmerken: Adventuros™ Wild Chew: Kauwstick voor middelgrote honden Adventuros™ hondensnack rijk aan Kalkoen, met oergranen en superfoods Adventuros™ hondensnack rijk aan Buffel, met oergranen en superfoods Adventuros™ hondensnack rijk aan Hert, met oergranen en superfoods Adventuros™ Wild Chew: Kauwstick voor kleine honden ADVENTUROS® Hondensnacks Nuggets Rijk aan Wildzwijn ADVENTUROS® Hondensnacks Strips Rijk aan Hert Verwante artikelen: 18 Reuzenhondenrassen De beste zwarte hondennamen: de ultieme lijst De hond is de beste vriend van de mens De ideale naam voor je pup Wij zijn er voor je, zodat jij er voor hen kan zijn.
 • Introductie
 • Wat is de kleinste hond ter wereld?
 • Charme op zakformaat: de kleinste hondenrassen die graag klein blijven
 • 1. Chihuahua's, de kleinste van alle honden. Hoogte: 15-23 cm
 • 2. Toy Poodles, de aanhankelijke metgezel. Hoogte: minder dan 28 cm
 • 3. Pomerans, een van de populairste kleine hondenrassen. Hoogte: 18-30 cm
 • 4. Shih Tzu, een schootwarmer van een hond. Hoogte: 20-28 cm
 • 5. Yorkshire Terriers, glorieuze lokken op een van de kleinste hondenrassen. Hoogte: 18-20 cm
 • 6. Maltezer, het aristocratisch uitziende kleine hondenras. Hoogte: 20-25 cm
 • 7. Papillon, de charmante hond die graag klein blijft. Hoogte: 20-28 cm
 • Andere kleine hondenrassen die uw gezondheid zullen doen smelten:
 • Gezondheidsoverwegingen voor kleine honden

Volgend artikel

18 Reuzenhondenrassen

7 kleine hondenrassen die je in je leven wilt hebben | Purina (1)

Hondensoorten per grootte

leestijd: 4 min

Verwante onderwerpen

Verschillende hondensoortenOp zoek naar een huisdier

7 kleine hondenrassen die je in je leven wilt hebben | Purina (2)

7 kleine hondenrassen die je in je leven wilt hebben | Purina (3)

We zijn er om je te helpen

Aarzel niet om contact op te nemen!

Stuur ons een bericht

Als je van honden houdt die hun hele leven klein blijven, dan is dit artikel echt iets voor jou. Van chihuahua's tot speelgoedpoedels, hier zijn de beste kleine hondenrassen die je moet kennen.

Alsof honden nog schattiger moeten worden dan ze normaal al zijn, zijn er een aantal echt kleine hondenrassen die je hart zullen stelen. Ze zijn makkelijk te verzorgen en zo klein dat ze zelfs in je favoriete handtas passen. Maar ook al nemen ze fysiek niet veel ruimte in, deze hondjes die hun hele leven klein blijven, hebben enorme persoonlijkheden om hun kleine gestalte te compenseren. Bereid je dus voor op hun heerlijke temperamentvolle uitstraling. Maar eerst, is er een hond die het record heeft van de kleinste pup ter wereld?

Wat is de kleinste hond ter wereld?

De kleinste levende hond ter wereld is een schattige bruine chihuahua genaamd Milly. Volgens het Guinness Book of World Records is deze verbazingwekkende kleine hond 4 centimeter lang, weegt 1 kg en komt uit Puerto Rico. Om het nog schattiger te maken, poseert de kleinste hond ter wereld graag voor de camera en slaapt hij graag in een wiegje.

Charme op zakformaat: de kleinste hondenrassen die graag klein blijven

Als je een klein hondenras aan je gezin wilt toevoegen, zijn dit enkele van de schattigste maatjes die je je maar kunt wensen.

1. Chihuahua's, de kleinste van alle honden. Hoogte: 15-23 cm

De Chihuahua heeft de reputatie klein maar pittig te zijn en is de posterhond voor kleine hondjes. Ze zijn er in verschillende vachtstijlen, van kortharige tot langharige variëteiten, en ze wegen tussen de 4 en 6 pond.

Chihuahua's zijn heel intelligent en nieuwsgierig genoeg om over je schouder mee te kijken als ze de kans krijgen. Ze moeten van jongs af aan goed gesocialiseerd worden, anders kunnen ze in een angstige pup veranderen zodra ze het huis verlaten of een vreemde ontmoeten.

2. Toy Poodles, de aanhankelijke metgezel. Hoogte: minder dan 28 cm

Poedels zijn er in drie verschillende versies: standaard, miniatuur en speelgoed. De speelgoedpoedel is echter de kleinste van de drie en een hond die echt klein blijft - ze worden niet groter dan 10 centimeter. Het is niet alleen de naam, maar ook hun pluizige uiterlijk dat kinderen in de war kan brengen en hen kan laten denken dat ze het nieuwe speeltje zijn. Deze zeer intelligente en goedgehumeurde honden kunnen heel gemakkelijk worden getraind en zijn de perfecte metgezel.

3. Pomerans, een van de populairste kleine hondenrassen. Hoogte: 18-30 cm

Als je van kleine hondjes houdt en ook van een goede keuze aan vachtkleuren, dan zal de Pomeriaan je niet teleurstellen. Van zwart tot wit of tan, er zijn bijna 20 verschillende tinten waarin je je favoriete kleine hondje kunt vinden. Maar wees je ervan bewust dat achter al die lagen pluizig haar een sterke en assertieve persoonlijkheid schuilgaat. Met een vroege training zullen jullie echter al snel de beste vrienden worden.

4. Shih Tzu, een schootwarmer van een hond. Hoogte: 20-28 cm

Als je graag knuffelt met je favoriete huisdier, dan zijn Shih Tzu altijd in voor een knuffel. De manier waarop ze hun staart nonchalant over hun rug dragen, doet ons vermoeden dat er meer achter dit kleine hondenras schuilt dan je op het eerste gezicht zou denken. De geschiedenis leert ons dat ze eeuwen geleden geliefde paleishonden waren voor het Chinese koningshuis, dat ze de naam Shih Tzu gaf, wat “kleine leeuw” betekent. Vandaag de dag nemen ze dezelfde speciale plaats in ons hart in, en onze huizen zijn hun paleizen.

5. Yorkshire Terriers, glorieuze lokken op een van de kleinste hondenrassen. Hoogte: 18-20 cm

Previous Next

7 kleine hondenrassen die je in je leven wilt hebben | Purina (5)
 1. 1 of 1

De Yorkie, een klassieke schoothond, is om veel redenen het favoriete kleine hondenras. Ze houden van een goede knuffel, maar zijn ook snel in het beschermen van hun territorium, zelfs tegen bedreigingen die twee keer zo groot zijn.

Bovendien is hun glamoureuze vacht een show-stopper. En als je denkt dat deze speelgoedhond hun kleine pootjes te veel activiteit zal besparen, kun je precies het tegenovergestelde verwachten. Ze zijn dol op apporteren en kunnen niet wachten om te gaan wandelen met hun favoriete baasje.

6. Maltezer, het aristocratisch uitziende kleine hondenras. Hoogte: 20-25 cm

Met een vacht waar elke hond die in hun buurt loopt jaloers op zal zijn, zijn Maltezers een van de oudste hondenrassen die er bestaan. Hun schattigheid heeft honderden jaren overleefd, zoals blijkt uit de vele schilderijen waarop ze naast koninklijke figuren te zien zijn. Hoewel ze schattig zijn als speelgoed, kunnen ze behoorlijk luidruchtig worden, dus training vanaf jonge leeftijd is noodzakelijk als je overmatig blaffen op latere leeftijd wilt voorkomen. Het goede nieuws is dat deze witharige hondjes heel gemakkelijk te trainen zijn en graag met je meegaan.

7. Papillon, de charmante hond die graag klein blijft. Hoogte: 20-28 cm

Met zijn indrukwekkende “vlinderoren”, die de inspiratie vormden voor zijn Franse naam, is Papillon een energiek hondje dat van gezelschap houdt. Je zult ze vaak geknuffeld op schoot vinden, maar ze lopen ook graag rond tijdens wandelingen. Dit pup heeft vele royalties met zijn aanwezigheid door de eeuwen heen, met vele Renaissance schilderijen verpersoonlijkt dit lief klein hondje op de schoot van adel. Dus als je een echt koninklijk klein hondenras wilt, is de schattige Papillon misschien wel iets voor jou.

Andere kleine hondenrassen die uw gezondheid zullen doen smelten:

 • Havanezer: Hoogte 23-28 cm
 • Dwergpinscher: Hoogte 25-30 cm
 • Mopshond: Hoogte 25-22 cm
 • Griffon Bruxellois: Hoogte 18-20 cm
 • Affenpinscher: Hoogte 24-28 cm
 • Japanse Chin: Hoogte 20-27 cm
 • Engelse Toy Terrier: Hoogte 25-30 cm
 • Chinese Naakthond: Hoogte 23-33 cm
 • Coton de Tulear: Hoogte 22-30 cm
 • Yorkipoo: Hoogte 18-38 cm
 • Cesky Terrier: Hoogte 25-32 cm
 • Cavachon: Hoogte 24-34 cm
 • Chiweenie: Hoogte 15-25 cm
 • Chorkie: Hoogte 15-23 cm
 • Chug: Hoogte 25-35 cm
 • Lowchen: Hoogte 25-22 cm

Gezondheidsoverwegingen voor kleine honden

Alle hondenrassen hebben een aantal risico's en nadelen, en kleine hondenrassen zijn daarop geen uitzondering. Eén ding om in gedachten te houden bij honden die klein blijven, is dat ze last kunnen hebben van knieschijven die tijdelijk van hun plaats kunnen glijden. Speelgoedhonden hebben ook een snelle stofwisseling, wat betekent dat ze veel energie verbranden. En als het op eten aankomt, houd dan rekening met hun kleine formaat voordat je hun menu plant. Hun kleine maagjes betekenen dat ze weinig en vaak moeten eten, terwijl hun kleinere mondjes aangepaste brokjes nodig hebben.

Ontdek onze hondenmerken:

c_brand_discovery (cat)

Adventuros

Snacks

Adventuros™ Wild Chew: Kauwstick voor middelgrote honden

Adventuros

Snacks

Adventuros™ hondensnack rijk aan Kalkoen, met oergranen en superfoods

Adventuros

Snacks

Adventuros™ hondensnack rijk aan Buffel, met oergranen en superfoods

Adventuros

Snacks

Adventuros™ hondensnack rijk aan Hert, met oergranen en superfoods

Adventuros

Snacks

Adventuros™ Wild Chew: Kauwstick voor kleine honden

Adventuros

Snacks

ADVENTUROS® Hondensnacks Nuggets Rijk aan Wildzwijn

Adventuros

Snacks

ADVENTUROS® Hondensnacks Strips Rijk aan Hert

Verwante artikelen:

Hondensoorten per grootte

leestijd: 6 min

18 Reuzenhondenrassen

Hondennamen

leestijd: 6 min

De beste zwarte hondennamen: de ultieme lijst

Op zoek naar een hond

leestijd: 6 min

De hond is de beste vriend van de mens

7 kleine hondenrassen die je in je leven wilt hebben | Purina (24)

Hondennamen

leestijd: 9 min

De ideale naam voor je pup

Aangeboden door Pro Plan

Nieuwsbrief

Wij zijn er voor je, zodat jij er voor hen kan zijn.

Bij Purina zijn wij er volledig van overtuigd dat huisdieren en mensen elkaar aanvullen. Via onze e-mails staan we je bij met tips en aanbiedingen voor een mooi leven samen.

7 kleine hondenrassen die je in je leven wilt hebben | Purina (25)

Nieuws en updates rond onze innovaties.

Advies en inspiratie van onze experten.

Exclusieve kortingen en aanbiedingen van alle merken.

Ontvang onze nieuwsbrieven

Ik schrijf me in

7 kleine hondenrassen die je in je leven wilt hebben | Purina (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rueben Jacobs

Last Updated:

Views: 6183

Rating: 4.7 / 5 (77 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rueben Jacobs

Birthday: 1999-03-14

Address: 951 Caterina Walk, Schambergerside, CA 67667-0896

Phone: +6881806848632

Job: Internal Education Planner

Hobby: Candle making, Cabaret, Poi, Gambling, Rock climbing, Wood carving, Computer programming

Introduction: My name is Rueben Jacobs, I am a cooperative, beautiful, kind, comfortable, glamorous, open, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.