Shag kapsel | Stijlgids & 30 trendy voorbeelden - Dutch Hairshop (2024)

Bekijk 30 voorbeelden van het veelzijdige, strakke shagkapsel in onze visuele gids. Van kort tot lang, met of zonder pony, en met elke haartextuur onder de zon, we hebben een aantal leuke shaggy looks voor je!

Wat houdt het shagkapsel in?

Het shagkapsel bestaat al een tijdje, maar het maakt een recente comeback met een nieuwe, moderne flair. We zien tal van nieuwe trendy, hippe versies van de shag opduiken op de hoofden van beroemdheden, influencers en gewone mensen zoals jij en ik.

Als je verliefd bent op de shaggy look, denk je er waarschijnlijk over om binnenkort dit zwaar gelaagde kapsel te nemen. Voordat je een afspraak boekt, moet je eerst een paar van deze prachtige voorbeelden in onze gids bekijken!

We delen ook enkele tips en dingen waar je lang over na moet denken voordat je je aan dit kapsel committeert. Laten we eerst eens kijken naar de verschillende manieren waarop vrouwen vandaag de dag de shag kapsel trend dragen. Je gaat van deze looks houden!

30 prachtige shag kapsel voorbeelden

Maak je klaar om je screenshot spieren te gebruiken, dames. We hebben 30 voorbeelden van shagkapsels gevonden waardoor je zo snel mogelijk naar je kapper moet rennen. Iemand kan beter Scooby Doo bellen, want het gaat er ruig aan toe!

1. Blonde Rocker Shag

Shag kapsel | Stijlgids & 30 trendy voorbeelden - Dutch Hairshop (1)

Jan Spelda/Shutterstock

Volle franjes, choppy lagen en een warrige textuur geven dit kapsel een sterke rocker uitstraling die edgy is! De lange lagen geven zelfs strak haar een leuke textuur.

2. Gouden brunette kinlengte shag

Shag kapsel | Stijlgids & 30 trendy voorbeelden - Dutch Hairshop (2)

Hank Shiffman/Shutterstock

Vleugjes goud in deze lichtbruine kleur vangen het licht waar de lagen zich scheiden en voegen diepte en dimensie toe aan dit kapsel. De volle pony omlijst het gezicht en de kinlengte is flatterend voor ovale, vierkante en hartvormige gezichten.

3. Medium shag met lange pony

Shag kapsel | Stijlgids & 30 trendy voorbeelden - Dutch Hairshop (3)

MillaF/Shutterstock

Een pony met een lichte bocht aan de uiteinden verankert deze ruige coupe met veel choppy lagen. Golven met een krultang of toverstaf geeft textuur aan de uiteinden en laat de grillige lagen goed uitkomen.

Lees verder: Gordijnknal Stijlgids

4. Pixie Shag

Shag kapsel | Stijlgids & 30 trendy voorbeelden - Dutch Hairshop (4)

DreamBig/Shutterstock

Breng alle beste elementen van de shag cut in de korte lengte van een pixie voor een werkelijk unieke en flatterende look! Gesneden lagen maken de snit stuk-achtig in plaats van zwaar en hom*ogeen.

5. Gepolijste golvende shag

Shag kapsel | Stijlgids & 30 trendy voorbeelden - Dutch Hairshop (5)

Dragon Images/Shutterstock

Geen fan van de losse, te warrige look? Kies dan voor een meer gepolijste, precieze versie van de shag met langere lagen die rond het oor beginnen en je pony opzij schuiven.

6. Lange blonde shag met pony

Shag kapsel | Stijlgids & 30 trendy voorbeelden - Dutch Hairshop (6)

Marcio Eugenio/Shutterstock

Lange gordijn pony’s die naar buiten buigen bij de jukbeenderen zullen een rond of vierkant gezicht visueel slanker maken. Lange lagen snijden diep in de coupe om het lange haar een leuke vorm te geven.

7. Halflang gladde auburn shag

Auburn verheldert en benadrukt elk kapsel, maar we houden echt van een goede shag! De gladgestreken textuur houdt dit een beetje meer clean cut dan gekarteld.

8. MySpace Shag

Shag kapsel | Stijlgids & 30 trendy voorbeelden - Dutch Hairshop (8)

Ariusz Nawrocki/Shutterstock

Herinner je je de MySpace dagen nog en de choppy, gelaagde kapsels met opvallende pony’s en uitgedunde uiteinden? De look is terug en een beetje meer mainstream met gesneden lagen die een modernere vorm creëren.

9. Gekrulde shag met gevederde pony

Shag kapsel | Stijlgids & 30 trendy voorbeelden - Dutch Hairshop (9)

Shumskaya Tatiana/Shutterstock

Geveerde pony’s komen weer helemaal terug en we houden van het contrast met de zachte, gelaagde krullen in deze lange shag cut!

Lees Volgende: Gevederde haren

10. Brunette golvende shag met pijpenstelen

Shag kapsel | Stijlgids & 30 trendy voorbeelden - Dutch Hairshop (10)

Juice Team/Shutterstock

Dimensionale brunette kleur wordt getoond met onregelmatige golven die de grillige textuur van de shag cut benadrukken. Zachte, zijdelingse pony’s zijn perfect gevormd met een beetje wax op de uiteinden.

11. Lange shag met zijknippen

Shag kapsel | Stijlgids & 30 trendy voorbeelden - Dutch Hairshop (11)

Valentin Mosichev/Shutterstock

Een zwierige pony met veel lengte geeft je dat vleugeleffect aan de zijkant. Het helpt de pony te mengen met de zwaar gelaagde coupe.

12. Medium shag met zijdelingse wenkbrauwen

Shag kapsel | Stijlgids & 30 trendy voorbeelden - Dutch Hairshop (12)

Ariusz Nawrocki/Shutterstock

Breng je zwaar gelaagde coupe in balans met een zijdelingse pony die over het voorhoofd ligt. Langere stukken rond het gezicht vormen een mooie overgang van de pony naar de shag cut.

13. jaren 80 shag

Shag kapsel | Stijlgids & 30 trendy voorbeelden - Dutch Hairshop (13)

Juice Team/Shutterstock

Hier is een throwback shag look die ons aan de jaren 80 doet denken. Korte gezichtsbepalende lagen aan de voorkant houden het gezicht open en vestigen de aandacht op de choppy pony en de vorm van de coupe.

14. Lange shag met gespleten pony

Shag kapsel | Stijlgids & 30 trendy voorbeelden - Dutch Hairshop (14)

Juice Team/Shutterstock

Gordijn pony’s buigen op een manier die de zijkanten van het gezicht gedeeltelijk bedekt zoals gordijnen een raam doen, maar gespleten pony’s zitten je minder in de weg. We houden ervan hoe de korte laagjes deze lange coupe een mooie vorm geven!

15. Kragende Shag Met Gesneden Lagen

De laagjes creëren textuur en voegen dimensie toe aan de brunette kleur van deze shag cut. Met een middellange kraaglengte is het een flatterende snit voor vrouwen met ovale, ronde of vierkante gezichten.

16. Emo Shag met lange zijknippen

Shag kapsel | Stijlgids & 30 trendy voorbeelden - Dutch Hairshop (16)

Kirill Linnik/Shutterstock

Deze look laat je schreeuwen als een emo-band uit de jaren ’00 omdat hij zo goed is. De choppy textuur van de lagen maakt het haar licht en gemakkelijk op te pompen met volume voor een rommelige emo look.

Lees volgende: Emo Haar

17. Lange gevederde koperen shag

Shag kapsel | Stijlgids & 30 trendy voorbeelden - Dutch Hairshop (17)

ESB Essentials/Shutterstock

Een koperen shag is een echte shag, en in combinatie met een pony die het gezicht open houdt, is dit zo’n flatterende look!

18. Coily Shag-Fro met gespleten pony’s

Shag kapsel | Stijlgids & 30 trendy voorbeelden - Dutch Hairshop (18)

skyNext/Shutterstock

Als jouw textuur meer coily dan curly is, weet je dat het een eigen wil heeft en een deskundige snit nodig heeft om een specifieke vorm te behouden. Shag cuts zijn geweldig voor coily haar en we houden van de super-volle look!

19. Gladgestreken blonde shag

Shag kapsel | Stijlgids & 30 trendy voorbeelden - Dutch Hairshop (19)

Juice Team/Shutterstock

Geen fan van de chaotische, rommelige textuur die typisch is voor shags, maar wel van laagjes en pony’s? Hier is je gulden middenweg!

20. Brunette shag met volle, stompe pony

Shag kapsel | Stijlgids & 30 trendy voorbeelden - Dutch Hairshop (20)

Serg Shalimoff/Shutterstock

Een volle franje over het voorhoofd is een no-no voor ronde of vierkante gezichten, maar perfect voor ovalen en harten! Houd het licht aan de zijkant met veel lagen die rond de oren beginnen.

21. Ultralange shag met rommelige textuur

Shag kapsel | Stijlgids & 30 trendy voorbeelden - Dutch Hairshop (21)

Aleksandra Kovac/Shutterstock

Als je een grote fan bent van kapsels die je kunt wassen en meenemen, dan moet dit op je lijstje staan. Lange, zijdelingse pony’s zijn het enige deel dat je dagelijks moet stylen. Vertrouw verder op de natuurlijke textuur van je haar!

Lees Volgende: Makkelijk dagelijks kapsel

22. Levendig roze gekartelde shag

Shag kapsel | Stijlgids & 30 trendy voorbeelden - Dutch Hairshop (22)

Subbotina Anna/Shutterstock

Als de knallende kleur nog niet genoeg was, zouden de levendige laagjes in dit kapsel de truc moeten doen! De ultrakorte, ruige laagjes beginnen rond de slapen en creëren een uit de kluiten gewassen textuur.

23. Gekrulde Helm Shag

Shag kapsel | Stijlgids & 30 trendy voorbeelden - Dutch Hairshop (23)

Vesnushka/Shutterstock

Vol, dik haar is essentieel voor een kapsel met dit soort dekking en dichtheid! Als je krullen een beetje vorm kunnen gebruiken, kan de gelaagdheid in deze coupe de perfecte oplossing zijn. Knip de pony op wenkbrauw-grazende lengte als je een ovale of hartvormige gezichtsvorm hebt.

24. Schouderlange shag met gespleten pony

Shag kapsel | Stijlgids & 30 trendy voorbeelden - Dutch Hairshop (24)

Juice Team/Shutterstock

Gespleten, piece-y bangs zijn de piece de resistance voor veel shag cuts, en dit is geen uitzondering. De schouderlengte maakt deze coupe veelzijdiger om op verschillende manieren te stylen.

25. Schuine pony met gestructureerde uiteinden

Shag kapsel | Stijlgids & 30 trendy voorbeelden - Dutch Hairshop (25)

Ariusz Nawrocki/Shutterstock

Op zoek naar een unieke draai aan de shag? Probeer schuine pony’s die geleidelijk aan langer worden over je voorhoofd en krullen in tegengestelde richtingen voor een ongepaste textuur.

26. Hete roze golven met pony

Shag kapsel | Stijlgids & 30 trendy voorbeelden - Dutch Hairshop (26)

Navistock/Shutterstock

Een middenscheiding, lange gordijn pony’s en intense textuur met lange lagen maken deze langere versie van de shag cut onvergetelijk. Maar je zult echt de aandacht stelen met deze hot pink fluorescerende kleur!

27. Meesteres van de Donkere Shag

Shag kapsel | Stijlgids & 30 trendy voorbeelden - Dutch Hairshop (27)

Aleksandra Kovac/Shutterstock

Herinner je je Elvira, Meesteres van het Duister? Rock haar shag, maar dan vernieuwd met deze lange coupe met veel gekartelde lagen. Met deze snit breng je lang haar weer tot leven met veel beweging.

28. Geknipte Shaggy Bob

Shag kapsel | Stijlgids & 30 trendy voorbeelden - Dutch Hairshop (28)

Smart-foto/Shutterstock

Een kruising tussen een halflange bob en een echt shagkapsel, deze mix is een winnaar. Scheermesjes zijn een snelle manier om textuur toe te voegen aan strengen zoals je hier ziet.

Lees Volgende: Choppy Lange Bob

29. Frosty Pink Shag met schaduwwortel

Shag kapsel | Stijlgids & 30 trendy voorbeelden - Dutch Hairshop (29)

Andreshkova Nastya/Shutterstock

Leuke kleuren zijn onderhoudsvriendelijker als je de aanzet donker laat. Deze gedurfde coupe heeft zijdelingse pony’s die opgaan in de gesneden lagen van de rest van de kinlengte coupe.

30. Sharon’s handtekening Shag

Shag kapsel | Stijlgids & 30 trendy voorbeelden - Dutch Hairshop (30)

Duplass/Shutterstock

Sharon Osbourne rockte het en als piekerige, scherpe, levendige looks jouw ding zijn, dan kan jij dat ook! Ultrakorte laagjes beginnen hoog om deze coupe gekartelde randen en veel textuur te geven.

Dingen om te overwegen

Je moet altijd wat onderzoek doen en jezelf de tijd geven om erover na te denken als je een nieuw kapsel overweegt. Maar het shagkapsel vereist nog meer aandacht omdat het een unieke snit is. Dit is waar je aan moet denken als je beslist over je volgende kapsel.

  • Shags zien er het beste uit met pony’s. Als je een haat-liefdeverhouding hebt met pony’s, is een shagkapsel misschien niet de beste keuze voor jou. Deze grillige, gekartelde kapsels zien er evenwichtiger uit in combinatie met een goede knal. Je hoeft niet te kiezen voor volle, stompe pony’s (zeker niet als je een rond of vierkant gezicht hebt), dus je hebt hier wel opties. Gespleten pony’s, gordijn pony’s, zijwaartse pony’s en lange pony’s die je bij de rest van je haar kunt doen, zijn allemaal leuke mogelijkheden!
  • Help je stylist je te helpen. Als je de salon binnenloopt en vraagt om een shagkapsel, kan je teleurgesteld zijn in wat je krijgt. Iedereen heeft een ander idee van hoe een shagkapsel eruit “moet” zien. Neem dus veel screenshots mee en wees voorbereid om je stylist precies te laten zien en te vertellen wat je zoekt als je besluit dat dit de coupe voor jou is.
  • Trends komen en gaan. Op dit moment zijn shags in volle gang en iedereen is geobsedeerd door dit kapsel. Maar vergeet niet dat trends komen en gaan zoals seizoenen en misschien wil je dit intense kapsel niet voor altijd. Wat ons bij het volgende punt brengt…
  • De lagen van de shag zijn moeilijk uit te groeien. Als je besluit dat je de shaggy look niet wilt behouden, zul je snel ontdekken dat de zware lagen die de stijl maken een hel zijn om uit te groeien. Sommige delen groeien sneller dan andere en als de lagen langer worden, zullen ze niet meer dezelfde beweging en hetzelfde lichte gewicht hebben. Shags kun je niet zomaar uit laten groeien – je zult de lagen een beetje moeten laten groeien en eventueel de langere, dunnere stukken aan de uiteinden helemaal afknippen.
  • Dik, dicht haar is het beste voor een shag. Dun of fijn haar kan zeker in een shaggy vorm worden geknipt met laagjes, maar shaglagen moeten diep worden ingeknipt en dat werkt het beste als je een dikke, volle haardos hebt. Dun haar met veel lagen kan er schraal en ongezond uitzien.

Dit zijn de basisdingen die je moet overwegen voordat je een shagkapsel krijgt, maar het belangrijkste om in gedachten te houden is je eigen geluk. Ben je helemaal weg van de shag cut maar heb je dun, fijn haar? Laat het dan toch doen. Heb je een hekel aan pony’s maar wil je wel laagjes? Ga ervoor.

Wees niet bang om je dit trendy, iconische kapsel eigen te maken. Als je het met vertrouwen draagt, zul je dol zijn op hoe de shag cut je eruit laat zien en hoe je je voelt. Het zou zomaar je nieuwe kenmerkende look kunnen worden!

Misschien vind je dit ook leuk:
Shag kapsel | Stijlgids & 30 trendy voorbeelden - Dutch Hairshop (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Nicola Considine CPA

Last Updated:

Views: 5532

Rating: 4.9 / 5 (49 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Nicola Considine CPA

Birthday: 1993-02-26

Address: 3809 Clinton Inlet, East Aleisha, UT 46318-2392

Phone: +2681424145499

Job: Government Technician

Hobby: Calligraphy, Lego building, Worldbuilding, Shooting, Bird watching, Shopping, Cooking

Introduction: My name is Nicola Considine CPA, I am a determined, witty, powerful, brainy, open, smiling, proud person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.